Tarief en vergoeding

Wat kost therapie bij Psycholoog Leiden?

Een individueel consult of intake kost 95,00 euro per sessie. Een sessie duurt 45 tot 60 minuten. Voor relatietherapie, of een afspraak met twee personen, kost een sessie 125,00 euro voor 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik 20 euro extra. Genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Hoe vaak je komt is afhankelijk van je klacht. In eerste instantie maak ik wekelijkse afspraken. Hebben we goed in kaart wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen dan spreken we samen de duur van de therapie af. Het kan zijn dat je met een paar gesprekken klaar bent, het kan ook wat langer duren.

Ben je verhinderd, laat het me 48 uur van tevoren weten. Dan kan ik nog iemand anders inplannen. Je betaalt contant of vooraf via de bankrekening van Psycholoog Leiden.

Krijg ik nog wat vergoed van de therapie?

Dat hangt een beetje af van je verzekeraar. Sommigen vergoeden mijn therapie, anderen houden het beperkt tot een bepaald aantal sessies en sommigen helemaal niet. Het is dus verstandig van tevoren even goed na te vragen hoe het zit met jouw verzekeraar.

De depressiepreventie-therapieën worden door sommige verzekeraars vergoed vanuit het basispakket.

Verdere mogelijkheden om vergoedingen te verkrijgen:

  • Via je werkgever (sommige werkgevers zijn hier ook voor verzekerd)
  • Via het UWV, via het Centrum Indicatiestelling Zorg, zie www.ciz.nl
  • Via een Persoons Gebonden Budget, zie www.pgb.nl  of via studiefondsen

Als je nog vragen hebt, of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen: bel of mail me via praktijk Psycholoog Leiden.