Lichaamsgerichte en EFT therapie in Leiden

Sommige mensen zitten letterlijk niet goed in hun vel. Ze hebben niet of nauwelijks contact met hun lichaam, maar wel allerlei ‘onverklaarbare’ klachten. Voor die mensen volstaat alleen gesprekstherapie niet. Het is belangrijk om óók lichamelijk aan de slag te gaan.

Psycholoog Leiden en Emotional Freedom Techniques

Bij psycholoog Leiden bied ik ‘Emotional Freedom Techniques’ aan. Ik help je ontdekken hoe je lichaam je vertelt op hoe je je voelt. Hoe je lichaam reageert op omstandigheden en emoties. Je kunt op die manier het natuurlijke proces van omgaan met emoties herontdekken en je krijgt handvatten om het contact met je lichaam te herstellen.

Dat is belangrijk want heel veel lichamelijke klachten zoals nekpijn, kortademigheid, hoofdpijn en buikklachten zijn stress-reacties die letterlijk opgekropt in je lichaam zitten. Als we dus samen die spanningen kunnen vinden en benoemen, halen we de pijn echt uit je lichaam.

Post traumatische stress

Het trauma heeft zich verankerd in je lichaam. Een brok, opgekropt, bevroren in je lichaam.

Tijdens een traumatische gebeurtenis nemen je dierlijke instincten het roer tijdelijk over. Dat is een oerprincipe dat je nu nog het duidelijkste kunt merken aan de golf adrenaline die je wel eens kunt voelen. Het probleem is dat die algehele paraatheid van het lichaam om in actie te komen in tegenstelling tot bij dieren bij ons niet echt wegvloeit. Het zit vast in je lichaam.

Met de Lichaamsgerichte Therapie help ik je de niet ontladen negatieve energie uit je lichaam te laten vloeien – een beetje zoals je een knoop uit een verkrampte spier kunt laten masseren.

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Leiden.