Relatietherapie Leiden

Ruzie maken kan heel gezond zijn en elke relatie brengt spanningen met zich mee. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je hele relatie alleen nog maar uit bekvechten en irritaties bestaat. Voelt het alsof jullie alles geprobeerd hebben maar lukt het toch niet? Dan biedt relatietherapie uitkomst.

Relatietherapie is bedoeld om koppels te leren omgaan met de negatieve momenten in een relatie. En ze daarnaast vooral te laten zien wat er ook alweer zo prachtig aan was om samen te zijn.

Relatietherapie Leiden:

Aan de slag met je relatieproblemen bij relatietherapeut Freek Sarink. Freek Sarink is de enige psycholoog op deze website die je kan helpen met relatieproblemen. Hij heeft veel ervaring met het geven van relatietherapie en kan jullie waarschijnlijk goed helpen.

Meer over relatietherapie bij Freek Sarink bekijk dan zijn Psyned profiel.

Hoe werkt relatietherapie bij mij?

Elke relatie is uniek en daarom bestaan er ook geen kant en klare oplossingen. De basis voor het doorbreken van de neerwaartse spiraal in jullie relatie, is jullie eigen motivatie. Jullie wil om weer samen liefdevol in de relatie te staan.

Eerst brengen we bij Relatietherapie Leiden de problemen in jullie relatie in kaart. We zoeken naar oorzaken en tegelijkertijd naar oplossingen. Het kan gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken boven komen. Het kan zomaar zo zijn dat één van jullie last heeft van een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma. Ook daar besteden we dan natuurlijk aandacht aan.

Relatietherapie Leiden: waar werken we naartoe?

Betere onderlinge communicatie, een open manier van omgaan en liefdevolle hechting. Daar mikken we op. Jullie relatie moet weer een fijn gevoel en plezier opleveren in plaats van verdriet, eenzaamheid en uitzichtloosheid.

Een laatste redmiddel?

De meeste stellen die bij mij in behandeling komen zien relatietherapie als een laatste redmiddel. Ze staan dan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Dat is echt doodzonde. Een relatietherapeut kan namelijk juist ook voordat de problemen echt escaleren al heel veel voor jullie doen.

Hoe langer je wacht…

Echte problemen binnen een relatie gaan nooit vanzelf over. De enige manier om er echt iets aan te doen is ze bespreekbaar maken. En dat lukt bijna niemand zonder hulp van buitenaf. Maak dus gewoon de stap naar een specialist, daar hoef je je echt niet voor te schamen. Bovendien blijft emotionele schade dan beperkt.

Maak een afspraak bij Relatietherapie Leiden

Heb je nog vragen of wil je weten of ik jullie helpen kan? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email ter attentie van Relatietherapie Leiden.