Therapie Leiden

Ik werk vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid, intuïtie en gezond verstand. De basis van alles wat we samen doen is ‘veiligheid’, je zult je in de therapie op je gemak voelen en comfortabel, zó dat je zonder schroom die zaken kunt voelen en uitspreken die soms lastig te verwoorden zijn.

In korte tijd krijg je bij Therapie Leiden inzicht in waar je problemen vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. We zetten samen een route uit, formuleren doelen en evalueren die ook op een aantal momenten in het traject.

Ik ga je niet beter maken. Dat ga je zelf doen. Ik schep de voorwaarden en help je op de weg.

Werkwijze in de therapie

Het is een samenspel van jou en mij, of beter: mijn kennis, ervaring en de therapieën die ter beschikking staan.

Therapeutische methoden bestaan vooral op papier. Het zijn de middelen waarmee we richting geven en de vangnetten onder soms heel intense persoonlijke zoektochten. Elke methode komt tot leven in ons contact, in wat wij er mee doen. En dat kan soms behoorlijk van de papieren versie van die methode afwijken.

Daarom zijn die eerste gesprekken bij Therapie Leiden zo belangrijk. Ik leer je kennen en kan samen met jou de methodische ingrediënten van de behandeling samenstellen. Handvatten die het beste bij jou passen, waar je je gemakkelijk bij voelt, die je stimuleren écht in contact te komen met jezelf. Het invullen van de behandeling vraagt vervolgens om commitment. Van jou en van mij.

Ik verwacht eerlijkheid, openheid en motivatie. En jij kunt vertrouwen, respect, eerlijkheid en vakmanschap van mij verwachten.

Duur en doelstellingen

De therapie bij Psycholoog Leiden bestaat doorgaans uit 5 tot 10 sessies. Aan het einde van de eerste sessies formuleren we samen de doelstellingen en geef ik aan hoeveel sessies we ongeveer nodig zullen hebben om die te bereiken.

Nieuwe inzichten

Mensen die bij me komen zijn gewone mensen zoals jij en ik. Mensen die iets kwijtgeraakt zijn, iets ergs meemaakten of zich gewoon niet goed voelen. Mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden en culturen.

Het kan zijn dat jij een probleem hebt waar je nu mee zit. Vaak ziet dat er behoorlijk uitzichtloos uit. Misschien vind je het raar om er hulp bij te vragen. Onthoud, geen enkel probleem is raar en, ook al kun je het je nu misschien niet voorstellen, de meesten zijn op te lossen. Je moet er wel open voor staan en er actief iets aan doen. Het is niet altijd makkelijk. Het kan best even duren voordat je de nieuwe inzichten ook echt voelt en leeft. Ik sta naast je bij Therapie Leiden. En samen komen we er wel.

Therapie Leiden, de verschillende vormen bij Psycholoog Leiden

 • Ik help jullie graag! Relatietherapie Leiden
  Wij zijn psycholoog Leiden en geef relatietherapie in Leiden. Zitten jullie met relatieproblemen en komen jullie er samen niet meer uit? Maak bij mij een afspraak.
 • Depressie Leiden
  Kenmerken van een depressie: bij een depressie is er altijd sprake van een langere periode van neerslachtigheid, leegheid en somberheid.
 • Burnout en stress Leiden
  ‘Ik had een burnout’ – dat hoor je hartstikke vaak tegenwoordig. Maar hoe weet je nou of je een burnout hebt?
 • Angst therapie in Leiden
  Je kunt ook bang of angstig van binnen zijn. Bang om alleen gelaten te worden of iets niet goed te doen. Ook die angst is natuurlijk en nuttig.
 • Trauma therapie in Leiden
  Een trauma wordt veroorzaakt door hele sterke emoties die je geen plaats hebt kunnen geven.
 • Rouwverwerking, verliesverwerking Leiden
  Als je een dierbare of een dierbaar iets verliest voel je verdriet, woede, onbegrip of misschien voel je wel helemaal niets meer. Door te rouwen verwerk je het verlies, leer je ermee om te gaan en het een plaats te geven in je leven.
 • Lichaamsgerichte, EFT therapie
  Bij psycholoog Leiden bied ik ‘Emotional Freedom Techniques’ aan. Ik help je ontdekken hoe je lichaam je vertelt op hoe je je voelt. Hoe je lichaam reageert op omstandigheden en emoties.
 • Verlos jezelf van je verslaving
  Je vraagt je af of je verslaafd bent. Of hoe érg je verslaafd bent. Misschien hebben mensen je op je gedrag gewezen, misschien heb je jezelf in de spiegel aangekeken en gezegd ‘dit moet anders’.

Wil je meer weten over therapie Leiden? Bel even voor een afspraak of stuur een mailtje naar praktijk Psycholoog Leiden.